Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Έφυγε από την ζωή ο σ. Παναγιώτης Καρύδης

1 σχόλια

Την Κυριακή 29 Ιουλίου έφυγε από την ζωή ο σύντροφος και συναγωνιστής Παναγιώτης Καρύδης, σε ηλικία 56 ετών. Ο Παναγιώτης ήταν παρών σε όλους τους αγώνες των τελευταίων ετών, πάντα έτοιμος να ριχτεί εξ ολοκλήρου σε κάθε δράση που εμφανιζόταν, από πορείες και απεργίες μέχρι κινήματα αλληλεγγύης. Πάντα στις επάλξεις τόσο στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας όσο και στην Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης, δεν έλειψε από κανέναν εργατικό αγώνα της πόλης. Συμμετείχε ακόμα και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Βιομηχανική Μεταλλευτική, για τον αγώνα της οποίας έδρασε μέχρι και την τελευταία του πνοή.
Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και την οικογένεια του Παναγιώτη. Η απουσία του από το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και μας αφήνει την ευθύνη να πραγματοποιήσουμε την παρακαταθήκη του, να ανατρέψουμε τον βάρβαρο καπιταλισμό και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς αδικία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο· μια σοσιαλιστική κοινωνία ελευθερίας και αλληλεγγύης.

1 σχόλια:

  1. Παρότι ήταν κατά της Εκκλησίας και των παπάδων και δεν ήθελε να πιστεύει, θεωρώ ότι ήταν το πρότυπο του Χριστιανού της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο του.

    Όμως, όσον αφορά την πολιτική του συμπεριφορά, προσωπικά εξαίρω την ανιδιοτέλεια του και παρότι, διαφωνούσα (αλλά δικαιολογούσα απόλυτα τις πολιτικές του επιλογές καθώς ήταν άνεργος στην ηλικία των 55 ετών), τον έχω ως πρότυπο πολιτικής εντιμότητας και ανιδιοτέλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή