Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ Καμιά δίωξη στους συλληφθέντες συνδικαλιστές της 16/11

0 σχόλια
Μία μέρα μετά την κινητοποίηση εργαζομένων ΟΤΑ και δημοσίου τομέα ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ στο συνέδριο “ελληνογερμανικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας” στην ΔΕΘ στις 15/11 η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε δύο εργαζομένους των ΟΤΑ και έναν δάσκαλο, στέλεχος του ΝΑΡ, οι οποίοι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι αφ' ότου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η δίκη έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα.
Η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το δόγμα μηδενικής ανοχής του “ξένιου” Δένδια, έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό -αποκρουστικό- της πρόσωπο. Αγωνίζοντας να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την επί των πτωμάτων μας επιβίωση του διεθνούς κεφαλαίου, και την διαλυόμενη συνοχή της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα, ενάντια στην διογκούμενη οργή του λαού, επιτίθεται με όλο και πιο άγρια καταστολή σε κάθε δράση του εργατικού κινήματος. Αυτοί που βιαιοπραγούν και εγκληματούν καθημερινά, όντας άμεσα υπαίτιοι για την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, κατηγορούν για βία και χαρακτηρίζουν εγκληματίες, συλλαμβάνουν και δικάζουν κάθε έναν που τολμά να αντιδράσει στην κοινωνική καταστροφή που μας φέρνουν. Η κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ τρίζει στα πόδια της και φοβούμενη την επικείμενή της πτώση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Δεν μας φοβίζουν όμως, μας εξοργίζουν!

• Όλοι την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την δίκη των συλληφθέντων
• Άρση όλων των κατηγοριών και καμία δίωξη των τριών συλληφθέντων συνδικαλιστών
• Κάτω η τρισυπόστατη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση
• Αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι την ανατροπή του καπιταλισμού και την Εργατική Εξουσία


Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ
17/11/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου