Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Για τα χθεσινά γεγονότα στο Α.Π.Θ.

1 σχόλια
Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μόλις μία μέρα μετά τις απαράδεκτες συλλήψεις των συνδικαλιστών Θ. Αγαπητού, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ., ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά το σύνθημα που αναφέρει πως η Χούντα δεν τελείωσε το ʼ73.
Λίγη μόλις ώρα μετά την ολοκλήρωση της μαζικότατης και δυναμικής πορείας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο Α.Π.Θ., καταστρατηγώντας κάθε έννοια ασύλου. Αφορμή αυτής της συντονισμένης ενέργειας στάθηκε η ανούσια δραστηριότητα μιας κυριολεκτικά χούφτας ατόμων, που προχώρησε στην ρίψη μολότωφ στον χώρο της πύλης εμπορίου της ΔΕΘ. Αμέσως μετά από αυτή την ενέργεια οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν μαζικά στους χώρους του Πανεπιστημίου κατευθυνόμενες ενάντια στην κατάληψη της πρυτανείας των εργολαβικών υπαλλήλων του Αριστοτελείου οι οποίοι απεργούν για διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών και οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια. Εκεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ προπηλάκισαν βάναυσα εργαζόμενους και φοιτητές και προχώρησαν σε προσαγωγή 16 ατόμων, οι περισσότεροι φοιτητές και μέλη της ΕΑΑΚ, 6 των οποίων μάλιστα ήταν τραυματισμένοι.
Αρωγός της αστυνομίας σε όλη αυτή την επέμβαση ήταν και οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν την κύρια ευθύνη που οι περισσότεροι από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν χάσει ήδη την δουλειά τους. Ο πρύτανης μάλιστα που όλη την προηγούμενη εβδομάδα «έπαιζε την κολοκυθιά» με τον πρόεδρο του ΕΚΘ για το ποιός είναι ο υποκινητής της απεργίας, τόλμησε με δηλώσεις του να ρίξει όλη την ευθύνη για την καταστρατήγηση του ασύλου στους αγωνιζόμενους απεργούς επιχειρώντας να αποκρύψει την προδοτική στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ιδρύματος!
Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι «ουδέτερες» πρυτανικές αρχές δεν υφίστανται. Όπως είναι ρόλος του πρύτανη να μεταθέσει την χρεωκοπία του κράτους στα πανεπιστήμια, έτσι είναι και ρόλος του να διευκολύνει με όλα τα μέσα την καταστολή κάθε αγώνα που εμφανίζεται στον χώρο των πανεπιστημίων. Σκοπός όλης αυτής της βάρβαρης επίθεσης ήταν να τρομοκρατήσει και να κάμψει τον αγώνα των απεργών εργολαβικών και κάθε μελλοντικό αγώνα που μπορεί να εμφανιστεί μέσα ή έξω από τα πανεπιστήμια.
Είναι φανερό πλέον πως οι κρατούντες την εξουσία και τα τσιράκια τους τρέμουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού, για αυτό και χτυπάνε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του. Δεν μας φοβίζουν όμως, μας εξοργίζουν! Το εργατικό κίνημα έχει δείξει ότι δεν κάμπτεται πια ούτε με χημικά, ούτε με σωματική βία· μετά από κάθε καταστολή επιστρέφει πιο μαχητικό και αδιάλλακτο. Είναι απαραίτητο τώρα να συσπειρωθούν όλοι οι επί μέρους εργατικοί αγώνες σε ένα τεράστιο ποτάμι, που με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας θα ανατρέψει την τροϊκανή κυβέρνηση της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της καταστολής, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Τώρα πρέπει να παλέψει σύνολη η εργατική τάξη για να πάρει την εξουσία και όλη την οργάνωση της κοινωνίας στα χέρια της. Για να πάρουμε πίσω τις ζωές που μας κλέβουν!

K.O. E.E.K. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18 Νοεμβρίου 2012

1 σχόλια:

  1. ΕΕΚ: 12ο Συνέδριο – Πάντειο Πανεπιστήμιο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 6.μ.μ.

    http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=3799

    ΑπάντησηΔιαγραφή