Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την σύλληψη απεργών

0 σχόλια

Η κ.ο. του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο του πανεπιστημίου τα ξημερώματα Παρασκευής 30/12  και την σύλληψη απεργών που αγωνίζονται για το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή. Αυτή η πράξη του έργου, που όπως φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία, έρχεται ως συμπλήρωμα της εισβολής των ΜΑΤ την 17η Νοεμβρίου πάλι στο χώρο του ΑΠΘ και την σύλληψη φοιτητών.

Συγκεκριμένα υστέρα από αγαστή συνεργασία πρυτανικών αρχών και αστυνομίας τα ΜΑΤ στις 4 τα ξημερώματα εισέβαλαν στην πρυτανεία που τελούσε υπό κατάληψη και συνέλλαβαν 11 απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους. Την Δευτέρα 3/12 οι συλληφθέντες θα περάσουν από αυτόφωρο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Μυλόπουλος που το όνομα του συνδέθηκε με δημοσιεύματα τόσο για κακοδιαχείριση όσο και για παρασκηνιακές μηχανορραφίες προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και κουνάει το δάχτυλο εναντία σε εργαζομένους που ζητούν τα δεδουλευμένα τους και αξιοπρεπείς μισθούς. Και σε αυτή την αθλία στάση του εναντία στους απεργούς έχει την στήριξη των ΜΜΕ. 

Γινόμαστε μάρτυρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης μια τεράστιας προσπάθειας του χρεοκοπημένου συστήματος να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιστή που αντιστέκεται και κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί. Η σύλληψη φοιτητών αλληλέγγυων στους εργολαβικούς απεργούς, η σύλληψη των τριών μετά την κινητοποίηση εργαζομένων ΟΤΑ και δημοσίου τομέα ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ, η στενή παρακολούθηση με 2 κλούβες της αστυνομίας της μοτοπορείας αλληλεγγύης στους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και  η σύλληψη των έντεκα απεργών είναι μόνο η αρχή στον πόλεμο που κηρύσσει το κράτος απέναντι στα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της πόλης.

Η απεργία των εργολαβικών δεν τελείωσε παρά την καταστολή της. Είναι μια απεργία διαρκείας που αν μείνει απομονωμένη είναι καταδικασμένη να ηττηθεί . Όπως ήταν και η απεργία των της Χαλυβουργίας. Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού έκανε σαφή την πρόθεση της να χτυπήσει με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς κάθε δυναμική μορφή απεργίας. Είναι εμφανές ότι πρέπει να οργανωθεί η γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να γκρεμιστεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της κρίσης.

 • Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες .Όλοι την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την αυτόφωρη διαδικασία.
 • Άρση όλων των κατηγοριών και καμία δίωξη των έντεκα συλληφθέντων απεργών
 • Κάτω η τρισυπόστατη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση
 • Αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι την ανατροπή του καπιταλισμού και την Εργατική Εξουσία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου