Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

NA AΘΩΩΘΕΙ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

0 σχόλια
Δικάζεται την Παρασκευή 22/11 ο δάσκαλος από τις Συκιές Θεσσαλονίκης Ντίνος Παντελίδης εξαιτίας της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις γειτονιές, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο ιδιοκτήτης μιας πολυκατοικίας, στην οδό Ζαΐμη, στην οποία είχαν τοποθετηθεί 2 κεραίες (μία "νόμιμη" και μία παράνομη) της εταιρείας VODAFON και οι οποίες είχαν προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.
Το 2009 οι κάτοικοι των Συκεών ξεσηκώθηκαν μαζικά ενάντια σε μια πολιτική που μετέτρεπε την γειτονιά τους σε ένα πάρκο κεραιών κινητής τηλεφωνίας εξαιτίας της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής. Απέναντι τους είχαν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες με την κάλυψη των νόμων του Ελληνικού κράτους κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η προκλητική αδιαφορία των δημοτικών αρχών που παρ’ όλες τις παραβάσεις (οι κεραίες βρίσκονταν δίπλα σε σχολεία και νηπιαγωγεία) παρέμεναν αδρανείς καλύπτοντας την πρακτική των εταιρειών, δημιούργησε ένα κύμα κινητοποιήσεων των κατοίκων τις περιοχής οι οποίοι διεκδικούσαν να έχουν λόγο στα ζητήματα που αφορούν την ζωή τους. Αποκορύφωμα αυτών των κινητοποιήσεων αποτέλεσε η αποσύνδεση δύο κεραιών της περιοχής από τους ίδιους τους κατοίκους. Η αποσύνδεση ήταν βέβαια προσωρινή καθώς λίγες μέρες αργότερα συνεργεία των εταιρειών ανέλαβαν να τις επανασυνδέσουν, ενώ την φύλαξη τους ανέλαβαν τα ΜΑΤ τα οποία απαγόρευαν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής ακόμη και να προσεγγίσουν το σημείο που βρίσκονταν οι εν λόγω κεραίες, κάνοντας για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο ποιών τα συμφέροντα έχουν διαταγές να υπερασπίζονται. Παράλληλα οι εταιρείες και οι συνεργαζόμενοι με αυτές (και παχυλά αμειβόμενοι) ιδιοκτήτες κτηρίων στα οποία έχουν τοποθετηθεί κεραίες, διαβλέποντας ότι το κίνημα εναντίον τους φούντωνε -όχι μόνο στις Συκιές αλλά σε ολόκληρη την χώρα- προχώρησαν στην αντεπίθεση καταθέτοντας μηνύσεις εις βάρος ορισμένων κατοίκων, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους και να καταστείλουν τις αντιδράσεις.
Με μία τέτοια μήνυση δικάζεται και ο Ντίνος Παντελίδης, συνδικαλιστής, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Συκεών, αλλά και άμεσα πληττόμενος από την ακτινοβολία καθώς το σπίτι του βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μία από τις κεραίες. Με βάση την δίωξη και εξαιτίας της ιδιότητας του δασκάλου κινδυνεύει να χάσει και την δουλειά του, σύμφωνα με τον νέο πειθαρχικό κώδικα δημοσίων υπαλλήλων με το αιτιολογικό της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Η στοχοποίηση του Ντίνου και οι ψευδείς κατηγορίες που συνοδεύουν την μηνυτήρια αναφορά εναντίον του (φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, απειλή κατά συρροή) δεν είναι τυχαίες και συμπεριλαμβάνονται σε μία ευρύτερη πολιτική διώξεων εναντίον αγωνιστών και κοινωνικών αγώνων όπως αυτές των κατοίκων της Χαλκιδικής, της Ευκαρπίας, της Κερατέας, κτλ και έχουν ως μόνο σκοπό την τρομοκράτηση των κατοίκων και την επιβολή των επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος της υγείας και παρά την θέληση τους.
Το ΕΕΚ Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό του Ντίνου Παντελίδη και απαιτεί την άμεση και οριστική αθώωση του. Παράλληλα όμως απαιτούμε και την δικαίωση όλων των κατοίκων των Συκεών που είναι καταδικασμένοι να ζουν μονίμως κάτω από την βλαβερή ακτινοβολία των κεραιών. Οι μηνύσεις και οι διώξεις όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Απέναντι στους νόμους που φτιάχνονται στα μέτρα των συμφερόντων των εταιρειών αντιπαραθέτουμε το δικαίωμα των κατοίκων να αποφασίσουν οι ίδιοι για την ζωή τους.

 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11π.μ.


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου