Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

0 σχόλια
   Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα Θεσσαλονίκης καλεί εργαζομένους κι ανέργους, τα αγωνιστικά σωματεία και συλλογικότητες, τις εργατικές οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα στην διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους εργάτες της Ουκρανίας και ενάντια στην σφαγή της Οδησσού από τους μπαντερικούς ναζί του Δεξιού Τομέα στις 2 Μαΐου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/05, 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.


ΟΔΗΣΣΟΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ / ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


   Σταματήστε την επέμβαση των ναζί και των ιμπεριαλιστών
   Για μια ενιαία, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Ουκρανία



Κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης

   Κάθε 9 του Μάη, μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η ανθρωπότητα συνηθίζει να γιορτάζει την ήττα του φασισμού. Μετά, όμως, την Μαύρη Παρασκευή της 2ας Μαΐου 2014 και το μακελειό στην Οδησσό η ανθρωπότητα παραμένει σοκαρισμένη, βλέποντας ξανά τα Τάγματα Εφόδου των Ναζί να καίνε ζωντανούς ανυπεράσπιστους πολίτες, συλλαμβάνοντας και σκοτώνοντας όλους αυτούς που προσπάθησαν να δραπετεύσουν, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο πάνω από τα πτώματά τους.
     Εμπρός να μετατρέψουμε το φρικτό σοκ σε αποφασιστική δράση!
   Κάθε σιωπή είναι συνενοχή! Ακόμα χειρότερα είναι ένα έγκλημα. Πρέπει να πούμε δυνατά και καθαρά την αλήθεια για το πογκρόμ στην Οδησσό, να ξεσκεπάσουμε το Μεγάλο Ψέμα που έχει ήδη διαδοθεί από τους ηθικούς αυτουργούς και τους δράστες του εγκλήματος, τους Ναζί του Δεξιού Τομέα και της Σβομπόντα, τους συνεργάτες τους στην παράνομη «κυβέρνηση» του Κιέβου των φιλο-δυτικών ολιγαρχών και πάνω απ όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε συνεπικουρούμενα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.
[...]
    Εμπρός να κάνουμε τη φετινή επέτειο για την ήττα του Φασισμού στις 9 Μάη, μια διεθνή μέρα κινητοποίησης και αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας το μακελειό που διαπράχτηκε από τους Ναζί στην Οδησσό. Να οργανώσουμε για αυτό το σκοπό πικετοφορίες στην Ουκρανική πρεσβεία και τα προξενεία σε όλο τον κόσμο δίνοντας προκηρύξεις, οργανώνοντας συναντήσεις και διαδηλώσεις.
  Εμπρός να βάλουμε στο κέντρο της πολιτικής δραστηριότητας των αριστερών και λαϊκών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων σε κάθε διεθνές και εθνικό φόρουμ, τις συνέπειες της ουκρανικής τραγωδίας ανιχνεύοντας τις συνδέσεις της με την πραγματική ιδιαίτερη κατάσταση σε κάθε χώρα.
    Εμπρός να σπάσουμε την συνενοχή της σιωπής, την αποχαύνωση και την αδράνεια που η επίσημη γραφειοκρατικοποιημένη αριστερά καλλιεργεί σε σχέση με την Ουκρανία, ιδιαίτερα στην Δυτική Ευρώπη, όταν δεν υποστηρίζει ανοιχτά τις πράξεις του «δικού τους» ιμπεριαλισμού. Αν αφήσουμε τους Μπαντερικούς στο Κίεβο να κάνουν ότι κάνουν στην Οδησσό, τότε θα επιτρέψουμε αύριο το ίδιο έγκλημα να διαπραχθεί από τη «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, από το Γιόμπικ στην Ουγγαρία ή, ακόμα, από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν στην Γαλλία.
   Εμπρός να αποκαλύψουμε συστηματικά όλα τα ψέματα των ΜΜΕ, την προπαγάνδα και τον Ψυχολογικό Πόλεμο του ιμπεριαλισμού. Η αλήθεια είναι συγκεκριμένη και επαναστατική.
   Οι νόθες εκλογές της 25 Μαΐου στην Ουκρανία κάτω από το επιβληθέν από τις ΗΠΑ/Ε.Ε δικτατορικό καθεστώς που διεξάγει πόλεμο ενάντια στο λαό της χώρας, πρέπει να καταγγελθούν και η εκλογική φάρσα να μποϊκοταριστεί.
   Τόσο ο Ουκρανικός εθνικισμός όσο και ο Μεγαλορώσικος εθνικισμός σκορπίζουν εθνοτικό μίσος, αποσύνθεση, εθνική σκλαβιά και κοινωνική καταστροφή για τα συμφέροντα των ολιγαρχών και του παγκόσμιου κεφαλαίου, για το ΔΝΤ, την Ε.Ε, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
   Η ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο αν όλοι οι ολιγάρχες απαλλοτριωθούν κάτω από εργατικό έλεγχο χωρίς καμιά αποζημίωση σε αυτούς τους κλέφτες και ολόκληρη η οικονομία και κοινωνία αναδιοργανωθεί σε μια πραγματική, δηλαδή αντι-γραφειοκρατική, σοσιαλιστική βάση.
   Η ψεύτικη Βερχόβνα Ράντα πρέπει άμεσα να διαλυθεί. Εργατικά Συμβούλια πρέπει να σχηματιστούν παντού και να εκλέξουν αντιπροσώπους σε μια νέα, αληθινή Βερχόβνα Ράντα η οποία θα οργανώσει την συζήτηση σε εθνική κλίμακα για ένα νέο Σύνταγμα για μια ενιαία, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Ουκρανία που θα την κυβερνοιύν τα Συμβούλια των εργατών και του λαού και όχι οι γκάνγκστερς για λογαριασμό της Ουάσιγκτον, του Βερολίνου, των Βρυξελλών.

   Θάνατος στο φασισμό! Λευτεριά και Ειρήνη στο λαό!
   Όλη η εξουσία στα εργατικά Συμβούλια!


6 Μαΐου 2014

[υπογραφές]

(Δείτε το πλήρες κείμενο και τις υπογραφές εδώ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου