Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

0 σχόλια

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 
την Κυριακή 20/7/14 στις 10:30πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20/7


"ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΑΠΕΡΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ."

Η κυβέρνηση των αφεντικών, της ΕΕ και των μνημονίων υποχρεώνεται μες στο κατακαλόκαιρο να επιταχύνει τις κινήσεις της, κινήσεις διάλυσης των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού. Η εφαρμογή 7 ανοιχτών Κυριακών έγινε μέσα σε λίγους μήνες 52, ενώ στρώνεται το έδαφος για να ξεκινήσει να ισχύει ανεξαιρέτως σε όλη τη χώρα.

Ο ταλαιπωρημένος κλάδος των εργαζόμενων στο εμπόριο μετατρέπεται σε ζώνη πλήρους εργασιακού κάτεργου. Μαύροι, ανασφάλιστοι κι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, υποχρεωνόμαστε τώρα να δουλεύουμε Κυριακές -χωρίς καν προσαυξήσεις- γινόμενοι βορά στις ορέξεις των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι απολυμένοι συνάδελφοι είναι ήδη μακροχρόνια άνεργοι και έχουν να αντιμετωπίσουν την κοροϊδία επιδομάτων και μερισμάτων.

Με τη συνολική ανεργία να βρίσκεται στο 27% και με την «άνοδο της εποχιακής απασχόλησης στον τουρισμό» να πληρώνεται με ένα πιάτο τροφής, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει το θράσος να ξεφουρνίζει προπαγάνδα νηπιακού επιπέδου, περί υποτιθέμενης «τόνωσης της αγοράς από τα κυριακάτικα ανοίγματα».

Η μόνη αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση ενορχηστρώνει με μαρτύρια την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στο εμπόριο: με εφταήμερη εργασία, με ωράρια λάστιχο, με συμβάσεις μιας μέρας, με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς. Κι όλα αυτά για 400 ευρώ και πολλές φορές λιγότερα, που μένουν απλήρωτα ακόμη και για πάνω από 6 μήνες. Στους αυτοαπασχολούμενους μικροκαταστηματάρχες επιφυλάσσει αναπόφευκτα λουκέτα, καθώς μπροστά στα πολυεθνικά μεγαθήρια θα είναι αδύνατο να επιβιώσουν των αυξημένων εξόδων λειτουργίας.

Έτσι, η μνημονιακή απαίτηση για ανοιχτές Κυριακές που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σκοπεύει να πετύχει τόσο την διάλυση των κεκτημένων εργασιακών σχέσεων όσο και την συγκέντρωση της αγοράς στα χέρια των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.

Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μπροστά στην απουσία από πλευράς τους σχεδίου φυγής από το αδιέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτό το απόλυτο αδιέξοδο της κρίσης είναι που οδηγεί κυβέρνηση κι αφεντικά να καίγονται να κλέψουν ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο μας: ξεκούρασης, μητρότητας/πατρότητας, ξέγνοιαστης επαφής με αγαπημένα πρόσωπα, ποιότητας στη σκέψη, πολιτιστικών προσλαμβάνουσων εμπειριών, επιστημονικών αναζητήσεων και καλλιτεχνικών απολάυσεων. Πάνω απ’όλα καίγονται να τσακίσουν τον ελεύθερο χρόνο που αρθρώνει τη δυνατότητα οργάνωσης της -εργαζόμενης κι άνεργης- εργατικής τάξης.

Είναι σαφές πως οι ανοιχτές εμπορικές Κυριακές αποτελούν πιλότο για το σύνολο των εργαζόμενων και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Είναι επίσης σαφές πως αυτό θα επιχειρηθεί με τον εκβιασμό της ανεργίας, μιας ανεργίας που αντανακλά το αδιέξοδο του συστήματος του κεφαλαίου. Γι΄αυτό, ο δρόμος για να κερδίσουμε βρίσκεται στην ενότητα από τα κάτω ολόκληρης της εργατικής τάξης.

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

-Να οργανωθούμε στα σωματεία μας και να πετάξουμε έξω από τις γενικές μας συνελεύσεις τους γραφειοκράτες, τα τσιράκια των εργοδοτών και της κυβέρνησης. 

-Όπου τα σωματεία μας είναι εργοδοτικά, γραφειοκρατικά ή σφραγίδες να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα που θα λειτουργούν με συνέλευση.

-Να απαιτήσουμε από τα ξεπουλημένα εργατικά κέντρα και τους ΟΑΕΔ τα μητρώα των άνεργων συνάδελφων μας, να τους απευθυνθούμε και να κάνουμε και δική τους υπόθεση τον αγώνα. 

-Να συστήσουμε απεργιακή επιτροπή αιρετή κι ανακλητή από τις γενικές μας συνελεύσεις, με καθήκον της την οργάνωση των απεργιών μας. 

-Να παλέψουμε για ένα ανοικτό για όλους αλλά ανεξάρτητο από κράτος και γραφειοκράτες συντονιστικό εργαζόμενων-άνεργων όπου θα ρυθμίζουμε τις δραστηριότητες μας στα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης με τα μάτια συνεχώς στραμμένα στο μέλλον των αγώνων μας. Ένα πραγματικό κέντρο αγώνα για την προετοιμασία της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας και της νίκης της εξέγερσης μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να μην σηκώσει κεφάλι καμιά επόμενη.

Με τη στήριξη του φτωχού λαού, οι εργάτες μπορούμε να τσακίσουμε τα αφεντικά μας, τους γραφειοκράτες, τους φασίστες κι όλο τον αστικό κρατικό μηχανισμό. Μπορούμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας και τα εργατικά μας συμβούλια να προετοιμάσουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να περάσουν τα πάντα σε αυτούς που τα παράγουν και σήμερα δεν έχουν τίποτα. Εμείς μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της κατάργησης των τάξεων, το δρόμο του ελευθεριακού κομμουνισμού.


ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 
την Κυριακή 20/7/14 στις 10:30πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους


18/7/14
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου