Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

0 σχόλια
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ
ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ & ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ


Εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια η εργατική τάξη δέχεται μια ανελέητη επίθεση από Κυβέρνηση και Κεφάλαιο, με έναν ορυμαγδό μνημονιακών μέτρων που έχουν καταρρακώσει μισθούς και δικαιώματα και έχουν οδηγήσει εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια.
Η εργατική τάξη βρέθηκε σχεδόν ανυπεράσπιστη απέναντι σε αυτή την επίθεση καθώς τα επίσημα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα επέδειξαν παθητικότητα και όσες φορές ήταν αναγκαίο να εμποδίσουν τη κλιμάκωση και μαζικοποίηση των εργατικών αγώνων, υπονόμευσαν προδοτικά τους αγώνες, αρνούμενα να τους κλιμακώσουν δίνοντας τους διαρκή χαρακτηριστικά, περιορίζοντας τον εαυτό τους στην διεξαγωγή αναποτελεσματικών 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που οδηγούν στην ήττα και την απογοήτευση. Αντί όμως να απολογηθούν για την κατάσταση απαξίωσης που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα, έχουν το θράσος και απειλούν με διώξεις αυτούς που τολμούν να καταδείξουν τις ιδιαίτερες σχέσεις τους με τις κυβερνήσεις που χρεοκόπησαν τη χώρα και τα επιτελεία του κεφαλαίου.
Με εξώδικο που απέστειλαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ιωάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, συνεπικουρούμενοι από την προσκείμενη σε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΒΟ, ενάντια στην συνδικαλιστική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Ενότητα Εργαζομένων ΕΛΒΟ» και στους εκπροσώπους της, προσπαθούν να αποποιηθούν τις πολιτικές κατηγορίες που αναφέρονται σε προκήρυξη που εκδόθηκε για την απεργιακή κινητοποίηση της 27ης Νοεμβρίου και καταφερόταν ενάντια στους «εργατοπατέρες».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:
«Για μια ακόμη φορά η Συνδικαλιστική εργατοπατερία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία εθιμοτυπικού χαρακτήρα.
Κάθε χρόνο την παραμονή της ψήφισης του προϋπολογισμού με απεργία «τουφεκιά στον αέρα» προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και να διαιωνίσουν τα προνόμια τους κοροϊδεύοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους της χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που ψελλίζει ευχές για την αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ζητάει την άμεση πτώση της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης
Στην Απεργία της 27ης Νοεμβρίου συμμετέχουμε όχι πια σαν ουρές των επαγγελματιών συνδικαλιστών αλλά για να αναδείξουμε το πρόβλημα της ΕΛ.Β.Ο. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ. […]
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.Β.Ο. ή ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ή ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ στους ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ». 

Αυτή την ανακοίνωση εξέλαβαν ως συκοφαντική και υβριστική που προσβάλλει βάναυσα την φήμη τους και την αξιοπιστία τους οι «ηγέτες» του συνδικαλιστικού κινήματος, γι’ αυτό και απαιτούν από τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ να την ανακαλέσουν και να την διαψεύσουν εγγράφως εντός 3ημερών για να μην τους σύρουν στα δικαστήρια.
Αναμφίβολα όποιος έχει και την στοιχειώδη επαφή με το συνδικαλιστικό χώρο γνωρίζει πως η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δεν αποτελεί ούτε κάποια καινοτομία, ούτε βέβαια περιγράφει κάτι πέρα από τη ζοφερή πραγματικότητα. Γι'αυτό το λόγο γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η έκρηξη των εργατοπατέρων και η σπασμωδική τους αντίδραση κρύβει από πίσω κάποια βαθύτερα αίτια.
Μην ξεχνάμε ότι η ΕΛΒΟ, μια από τις τελευταίες και σημαντικότερες βιομηχανίες της χώρας, που παράγει από λεωφορεία και φορτηγά έως και οχήματα του στρατού, εδώ και έναν σχεδόν χρόνο βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και οδηγείται με συντονισμένα βήματα στο λουκέτο, παρόλες τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας περί του αντιθέτου.
Μην ξεχνάμε επίσης πως η ηγεσία τους σωματείου της ΕΛΒΟ ήταν αυτή που έσπευσε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην Βουλή (πριν αυτοί προφυλακιστούν) για να ζητήσει υποστήριξη για το ζήτημα του εργοστασίου και υιοθετούσε την αντίληψη των "εσωτερικών εχθρών" στην αμυντική βιομηχανία για όσους διαφωνούσαν με τους χειρισμούς της και τις αντιλήψεις της.
Αυτές τις αντιλήψεις φαίνεται πως ενστερνίζεται ο Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, γι' αυτό και προσπαθώντας να βγουν από το αδιέξοδο που βρίσκονται, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με αγωγές και μηνύσεις τους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται με την λογική της ανεργίας και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μαχητικά ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για ξεπούλημα του εργοστασίου.
Οι γραφειοκράτες πρέπει να γνωρίζουν πως όσο και να προσπαθούν να το αποτρέψουν οι μέρες που ηγεμόνευαν και χειραγωγούσαν το κίνημα, προς όφελος του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Είναι καιρός να παλέψουμε για την δημιουργία Ανεξαρτήτων Κέντρων Αγώνα Εργατών, χωρίς γραφειοκράτες και διαμεσολαβητές, για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με στόχο την ανατροπή κάθε αστικής κυβέρνησης και την θεμελίωση της Εργατικής Εξουσίας.

Στη περίπτωση που οι συνδικαλιστές γραφειοκράτες πραγματοποιήσουν την απειλή τους και οι εργάτες συρθούν στα δικαστήρια, πρακτική συνηθισμένη από τους καπιταλιστές, οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σύσσωμο το εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του να στηρίζουν τους αγωνιστές εργάτες της ΕΛΒΟ.


EΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Κ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
21/12/14

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου