Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εικόνες από την σημερινή παρέμβαση στην ΔΕΗ

0 σχόλια
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση διαμαρτυρίας, έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Λευκού Πύργου για τον θάνατο δύο εργατών στα ορυχεία της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, την οποία κάλεσε το Ε.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και η Α.Π. Ροσινάντε. 
Κατά την διάρκεια της παρέμβασης φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα ενάντια στις δολοφονικές πρακτικές της διοίκησης της ΔΕΗ η οποία στον βωμό της μεγιστοποίησης των κερδών της ρισκάρει την ζωή των εργατών της που προχωρούν σε επικίνδυνες εργασίες χωρίς καμία επίβλεψη (λόγω μειώσεων προσωπικού) και χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας για την σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα μοιράστηκαν προκηρύξεις και άλλο έντυπο υλικό. 
Η όλη κινητοποίηση όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πραγματοποιήθηκε κάτω από την στενή επίβλεψη των ΜΑΤ. 








Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία έξω από την ΔΕΗ Λευκού Πύργου την Τετάρτη 26/02 στις 11:30 το πρωί

0 σχόλια
  Εξ' αιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης στην ΔΕΗ Λευκού Πύργου την Δευτέρα (κάλεσμα Δευτέρας), η κινητοποίηση για τους δύο νεκρούς εργάτες των ορυχείων της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, θα επαναληφθεί αύριο Τετάρτη 26/2 στις 11:30 το πρωί. 
Το ΕΕΚ Θεσσαλονίκης καλεί ολους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να δώσουν βροντερό παρών. Το αίμα των εργατών να γίνει ο τάφος των αφεντικών και όλου του συστήματος εκμετάλλευσης που τους τρέφει!


ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Άλλοι δύο εργάτες θυσία στα ορυχεία του θανάτου

0 σχόλια

Διαμαρτυρία έξω από την ΔΕΗ Λευκού Πύργου την Δευτέρα 24/02 στις 11:30 το πρωί


Μέσα σε τρεις μέρες δύο εργάτες των ορυχείων της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην δουλειά. Την Παρασκευή 14/02 ένας εργάτης πνίγηκε λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας σε τεχνητή λίμνη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και την Δευτέρα 17/02 ένας άλλος βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε χώρο αποκατάστασης εδαφών. Και οι δύο εργάτες ήταν μόνοι τους όταν έχασαν την ζωή τους. Για άλλη μια φορά εμφανίζονται βίαια οι επιπτώσεις των μειώσεων προσωπικού, των εργολαβιών και της μη τήρησης των προδιαγραφών ασφαλείας σε έναν τόσο νευραλγικό χώρο όπως είναι τα ορυχεία της ΔΕΗ.
Είναι φανερό ότι όσο ο καπιταλισμός καταρρέει παγκοσμίως δεν του περισσεύουν πόροι ή ενδιαφέρον ώστε να διαφυλάξει τις ζωές των εργατών. Άλλωστε, με τέτοιες στρατιές ανέργων όλοι οι νεκροί εργάτες μπορούν εύκολα και ακόμα πιο φτηνά να αντικατασταθούν. Δεν θα περάσει έτσι! Οι δύο νεκροί εργάτες δεν είναι απλώς άλλη μια στατιστική, είναι άλλες δυο ζωές χαμένες στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία έξω από την ΔΕΗ Λευκού Πύργου την Δευτέρα 24/02 στις 11:30 το πρωί.

Καλούμε την ίδια μέρα στις 4:00 μ.μ. στην συνέλευση της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης, Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων, στην Λέσχη Εργαζομένων-Ανέργων στην Φιλίππου 56.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση στο PRAKTIKER (φωτο)

0 σχόλια
   Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε διάφορες πόλεις της χώρας η κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές πρακτικές της εργοδοσίας των καταστημάτων Praktiker, η οποία πριν από λίγες μέρες εξώθησε έναν εργαζόμενο στην αυτοκτονία.  
    Στην Θεσσαλονίκη στο κάλεσμα του Συντονισμού Σωματείων Βάσης Εργαζομένων Ανέργων και Συλλογικοτήτων, του  Ε.Ε.Κ. και της Α.Π. Ροσινάντε ανταποκρίθηκαν μερικές δεκάδες κινηματίες οι οποίοι παρέμειναν στο χώρο για περίπου δύο ώρες, φωνάζοντας συνθήματα και διανέμοντας έντυπο υλικό. 
    Νέα συνέλευση για  την συνέχεια των κινητοποιήσεων ορίστηκε την Δευτέρα 24/2 στην Λεσχη Εργαζομένων και Ανέργων, Φιλίππου 56.

Υγ. Την φύλαξη του καταστήματος εκτός από τους καθιερωμένους σεκιουριτάδες, είχε αναλάβει και μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία ήταν παρατεταγμένη στο πάρκινγκ του από νωρίς το απόγευμα. 




Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ (ΚΑΙ) ΣΤΟ PRAKTIKER

0 σχόλια



Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ (ΚΑΙ) ΣΤΟ PRAKTIKER


Όλοι στην διαμαρτυρία την Πέμπτη 20/02 στις 18:00




Το Praktiker φημίζεται για τις αντεργατικές του συνθήκες και την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων του. Μειώσεις μισθών, εξοντωτικοί ρυθμοί, αλλά και μπόνους ρουφιανιάς που φτάνουν και τα 200 ευρώ! Έτσι στο κατάστημα του Αιγάλεου αναγκάστηκε σε “οικειοθελή αποχώρηση” ένας 49χρονος εργαζόμενος με 12 χρόνια συνεχούς προϋπηρεσίας, επειδή βρέθηκε μια ανοιχτή συσκευασία στον χώρο ευθύνης του! Σύρθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης από τους σεκιούριτι σαν κλέφτης και πιέστηκε να υπογράψει την αποχώρησή του ώστε να μην φανεί ότι απολύθηκε. Δυο μέρες αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του.

Η αυτοκτονία αυτή έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Δεν είναι όμως άλλο ένα νούμερο στατιστικής, είναι άλλη μια ζωή χαμένη στον βωμό του καπιταλισμού! Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία! Όσο ο παγκόσμιος καπιταλισμός καταρρέει μέσα στην χειρότερη κρίση της ιστορίας καταστρέφει τα πάντα γύρω του και πρώτα απ' όλα τις ζωές των εργαζομένων, ενώ τα αφεντικά κοιτάνε πως να την βγάλουν λάδι. Καιρός να τον γκρεμίσουμε, πριν πέσει και μας πλακώσει όλους. Είναι άμεση ανάγκη να οργανωθούμε τώρα όλοι οι εργάτες σε ανεξάρτητα από αφεντικά και γραφειοκράτες κέντρα αγώνα, για να αντιπαλέψουμε την άγρια επίθεση στις ζωές μας και να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο και συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή, εργαζόμενο, άνεργο και οποιονδήποτε έχει δει την ζωή του να καταστρέφεται από την κρίση να παλέψουμε μαζί ενάντια στην βάρβαρη εκμετάλλευση και την καπιταλιστική καταστροφή.
Καλούμε σε διαμαρτυρία στο Praktiker (Μαρίνου Αντύπα, Πυλαία, δίπλα στην Γερμανική Σχολή) την Πέμπτη 20/02, 18:00, συμμετέχοντας στην πανελλαδική διαμαρτυρία για την δολοφονία του εργαζομένου στο Αιγάλεω. Την Δευτέρα 24/02, 16:00, καλούμε σε συνέλευση στην Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων, Φιλίππου 56, για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.


Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης,


Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων



Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

0 σχόλια

H πραγματικά τεράστιων διαστάσεων ιστορική καταστροφή ενός συστήματος που απειλεί να θάψει στα ερείπιά του ανθρώπους μαζί με ότι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να επιβιώσει, είναι που δημιουργεί συνεχώς εξαθλίωση, φτώχια κι ανεργία. Συγχρόνως εντείνει τις αντιδράσεις ολόκληρων πληθυσμών από τη μια άκρη της γης έως την άλλη που μη έχοντας άλλη διέξοδο προχωρούν σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Σε ολόκληρη τη γη αμέτρητες εστίες αντίστασης παίρνουνε ολοένα και πιο εξεγερσιακά χαρακτηριστικά.
   Στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση της, αλλά και πίσω απ’ αυτήν την κρίση του τουρκικού καπιταλισμού χτυπώντας τη λαϊκή εξέγερση που έχει ξεσπάσει ενάντια της. Εκδικείται τους πρωταγωνιστές της, διώκοντας και συλλαμβάνοντας επαναστάτες αγωνιστές.
   Ανάμεσα τους και ο σύντροφος μας Μουσταφά Τζιχάν Γιλμάζ (Mustafa  Cihan Yılmaz), μέλος του τουρκικού τμήματος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τετάρτης Διεθνούς, του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (Devrimci Isci Partisi - DIP), και αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος, στην Αντάλια και μέλη της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας (οργάνωση νεολαίας του ESP - Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων)
   Ενώ είναι στη φυλακή από τις 4 Οκτωβρίου του 2013, δικάζεται στις 5 Φεβρουαρίου, για τη συμμετοχή του στην εξέγερση του Ιουνίου, κατηγορούμενος ότι κατά τα γεγονότα φορούσε… κόκκινο μαντήλι που συμβολίζει την πάλη για Σοσιαλισμό!
   Στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο μας Τζιχάν Γιλμάζ και στους άλλους συναγωνιστές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους.
   Στεκόμαστε δίπλα σε όλο τον εξεγερμένο, αδελφό, Τούρκικο λαό, που δοκιμάζεται από τις διώξεις και την καταστολή της διασπασμένης και αδύναμης κυβέρνησης του ΑΚΡ.
   Καταγγέλλουμε όλες τις συλλήψεις των μαχητών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των πολιτικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων των εξεγέρσεων και τη παύση κάθε σχετικής δίωξης.
                    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

   Διαδηλώνουμε την ταξική εργατική διεθνιστική μας αλληλεγγύη από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την Πέμπτη 6/2,  έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και από το Τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.