Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Κουρδικό Λαό

0 σχόλια
Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καλεί στην Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον αγώνα του Κουρδικού λαού:

Σάββατο 1/11, στις 18:00
Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στο Κομπάνι, και τις δεκάδες δράσεις που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου την 1η Νοέμβρη.
Καλούν συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις από Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν.




Κείμενο του Devrimci İşçi Partisi (Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος) της Τουρκίας για τον αγώνα των Κούρδων στο Κομπάνι και στην Τουρκία:


AΛΛHΛEΓΓYH ΣTOYΣ KOYPΔOYΣ TOY KOMΠANΙ

Σταματήστε να σκοτώνετε τους ανθρώπους! Nα αρθεί η συγκεκαλυμμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
Ήρωες της εξέγερσης του Γκεζί, αυτή είναι η ώρα της αλληλεγγύης! Τα παιδιά των Κούρδων που πεθαίνουν είναι τα αδέλφια του Berkin!
Πεσμεργκά και αντάρτες του ΡΚΚ στο Kobanê:
Πολεμήστε το Ισλαμικό Κράτος, έναν εχθρό όχι μόνο των Κούρδων αλλά και των Αλεβιτών!
Για μια γενική απεργία των εργατών και των δημοσίων υπαλλήλων κατά των δολοφονιών και τον πόλεμο-καπηλεία του Ισλαμικού Κράτους και του AKP!

Οι διαδηλώσεις στις κουρδικές πόλεις καθώς και τις μεγάλες πόλεις στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, σε διαμαρτυρία για την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της πόλης Κομπάνι σε ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν) και το σφαγιασμό ολόκληρων τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της πόλης με την ενεργό συνενοχή της κυβέρνησης του ΑΚΡ στην Τουρκία, είναι εξ ολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα νόμιμες. Η κυβέρνηση απάντησε με την εφαρμογή μιας ακύρυχτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βγάζοντας το στρατό στους δρόμους στα κέντρα πολλών πόλεων, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων της Ιστανμπούλ, παραβλέποντας τις δολοφονικές επιθέσεις της Κουρδικής Χεζμπολάχ (καμία σχέση με τη Σιιτική συνονόματό της στο Λίβανο) στο Κουρδιστάν και των φασιστών στην Τουρκία κατά των κουρδικών μαζών που εκφράζαν την αλληλεγγύη τους με το Κομπάνι, έχοντας την αστυνομία, το στρατό, και τους «μπαλτατζήδες» του Ερντογάν να πυροβολούν τους διαδηλωτές με σκοπό να τους σκοτώσουν. Περισσότεροι από δύο δωδεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε λιγότερο από τρεις ημέρες, το διπλάσιο του αριθμού των θυμάτων της εξέγερσης του Γκεζί σε χρόνο τουλάχιστον έξι μηνών.
Μαλακή με τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους, παρέχοντάς τους υλικοτεχνική υποστήριξη και κάνοντας τα στραβά μάτια καθώς οι μαχητές της κάνουν ελβετικό τυρί τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, η κυβέρνηση του AKP δεν έχει καμία ανοχή για τους Κούρδους διαδηλωτές. Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τις μάζες και παρακινεί την αστυνομία για περαιτέρω βία δηλώνοντας ότι «κάθε βία θα επιστραφεί με περισσότερη βία», καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση βλέπει τον εαυτό της αδέσμευτο από νόμους. Η κυβέρνηση του AKP θα πρέπει να σταματήσει αμέσως να σκοτώνει τους ανθρώπους και να αποσύρει τις εμφυλιοπολεμικές οργανώσεις της όπως την Χεζμπολάχ από τους δρόμους! Θα πρέπει να άρει την de facto κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσει να εμποδίζει τον κούρδικο λαό και όσους είναι αλληλέγγυοι με αυτό να εκφράζουν τα δίκαια αιτήματα τους!
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ένας προστατευόμενος του Ταγίπ Ερντογάν, έχει βαπτίσει τους Κούρδους διαδηλωτές «βάνδαλους». Αυτή είναι η ίδια γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε κατά των εξεγερμένων του Γκεζί, που χαρακτηρίστηκαν «τσαπουλτζού» («πλιατσικολόγοι») από τον τότε πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν (νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας). Οι φονιάδες με τα πολιτικά και τα ξύλινα ρόπαλα που σκότωσαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Γκεζί, τόσο όμοιοι με τους «μπαλτατζήδες» του Μουμπάρακ, είναι ξανά στους δρόμους! Τα δακρυγόνα που σκότωσαν τόσους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Γκεζί παίρνουν τώρα κουρδικές ζωές! Ο 17χρονος Y.C. που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κουρδική πόλη Σιίρτ, είναι αδέλφι με τον Μπερκίν Ελβάν, τον 15χρονο μάρτυρα του Γκεζί! Ήρωες της λαϊκής εξέγερσης του Γκεζί! Αυτή είναι η ώρα της αλληλεγγύης! Ας καταστεί η κυβέρνηση υπόλογη για την απώλεια όλων των μαρτύρων μας, τότε και τώρα. Τσαπουλτζού, στις πλατείες των πόλεων στα δυτικά της χώρας, τώρα!
Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν υπό τον Μασούντ Μπαρζανί έχει υιοθετήσει μια σαφώς αντιδραστική θέση. Έχει σφραγίσει τις πύλες που οδηγούν στην Ροζάβα! Κοιτάει μακριά, ενώ οι αδελφοί και οι αδελφές στη Συρία των Κούρδων του Ιρακινού Κουρδιστάν σφαγιάζονται. Ο λαός του Νοτίου Κουρδιστάν πρέπει να καταστήσει τον Μπαρζανί υπόλογο για αυτά τα εγκλήματα! Ας αψηφίσουν τον Μπαρζανί οι Πεσμεργκά και οι ένοπλες δυνάμεις του Ιρακινού Κουρδιστάν και ας πορευτούν στο Κομπάνι μαζί με τις δυνάμεις των ανταρτών των Κούρδων της Τουρκίας για να σαρώσουν το Ισλαμικό Κράτος!
Μην περιμένετε τη σωτηρία για το λαό του Κομπάνι από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ούτε από το AKP του Ερντογάν. Η μία θα σπείρει περαιτέρω σπόρους διχόνοιας στη Μέση Ανατολή, στρέφοντας έθνος εναντίον έθνους και θρησκεία εναντίον θρησκείας, έτσι ώστε να είναι καλύτερα σε θέση να εξουσιάζει επί των λαών αυτής της πολυπόθητης περιοχής με τις άφθονες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η άλλη, αν ποτέ κινηθεί, θα το κάνει έτσι ώστε να υποδουλώσουν ασφαλέστερα όλους τους Κούρδους της Μέσης Ανατολής στο μέλλον. 
Η κυβέρνηση του AKP υπό τον Ταγίπ Ερντογάν είναι βαθιά βουτηγμένη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ονειρεύεται την ηγεμονία στον αραβικό κόσμο, ακολουθεί μια πολιτική Σουνίτικου σεχταρισμού εναντίον των Σιιτών και των Αλεβιτών, καίγεται να πέσει ο Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας και να προκαλέσει ένα επικίνδυνο σουνιτο-αλεβίτικο ρήγμα στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας. Δεν μπορεί να ανεχθεί την απόλαυση, ακόμη και σε μικρή ποσότητα, της ελευθερίας από τους Κούρδους και έτσι προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει τους Κούρδους της Ροζάβα να γονατίσουν. Για όλα αυτά και άλλα πολλά ετοιμάζεται να εξαπολύσει πόλεμο.
Δεν είναι ο Μπιλάλ, ο διαβόητος γιος του Ερντογάν, ο οποίος πρόκειται να πεθάνει στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής. Ούτε είναι οι γιοι των καπιταλιστών μεγιστάνων, των εταιρειών χαρτοφυλακίου που ελέγχουν την τουρκική οικονομία, δυτικοποιούμενης-κοσμικής ή ισλαμιστικής κοπής. Είναι οι γιοι των εργατών και των αγροτών. Ας σταματήσουμε την πορεία προς τον πόλεμο! Ας κάνουμε την κυβερνητική κίνηση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή νεκρό γράμμα!
Οι πρωτοπόροι εργάτες θα πρέπει να αγωνιστούμε για μια γενική απεργία ενάντια στην προοπτική της σφαγής που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στις μάζες του Κομπάνι και την καταστολή των διαδηλώσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας!
Κάτω οι ροπαλοφόροι φονιάδες που περιφέρονται στους δρόμους ακριβώς όπως στην Αίγυπτο, ειδικά στα μετα-πραξικοπηματικά χρόνια! Κάτω οι συμμορίες της Χεζμπολάχ! 
Κάτω το Ισλαμικό Κράτος και η ιμπεριαλιστική επέμβαση, καθώς και η αποστολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Κομπάνι!
Η ιδέα μιας ουδέτερης ζώνης και μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο εσωτερικό που επίμονα απαιτεί η κυβέρνηση του ΑΚΡ, είναι μια πρόσκληση σε θάνατο στα μέτωπα για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Απόρριψη της πολεμο-καπηλείας της κυβέρνησης του ΑΚΡ!
Ο Γόρδιος δεσμός της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να κοπεί από τις δυνάμεις της εργατικής τάξης. Εμπρός για μια γενική απεργία ενάντια στον πόλεμο και τη σφαγή!

DİP 
(Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα - Tουρκία)

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση και ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα των εργατών της ΒιοΜε. 29/10 στο "Σχολείο"

0 σχόλια





Εκδήλωση - Συνέλευση ενημέρωσης 
για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα, από εργαζόμενους και αλληλέγγυους ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10 στις 18.00




Ρεμπέτικο Γλέντι

μετά τις 21.00

στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο 
“Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας”
[Βασ.Γεωργίου & Μπιζανίου]



​Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης
του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής


Αρχική ανάρτηση: http://biom-metal.blogspot.gr/2014/10/2910.html

Τους θέλουμε πίσω ζωντανούς! Κινητοποίηση στο προξενείο του Μεξικού στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 29/10

0 σχόλια
Τους θέλουμε πίσω ζωντανούς!




Στις 26 του Σεπτέμβρη, στην πόλη Ιγουάλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού, αστυνομικές δυνάμεις που συνεργάζονται με δολοφόνους των τοπικών καρτέλ, άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών φοιτητών της αγροτικής παιδαγωγικής σχολής (Νορμάλ) “Raúl Isidro Burgos” της Αγιοτσινάπα. Ο τραγικός απολογισμός της αστυνομικής βαρβαρότητας: 6 νεκροί (φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής) και 43 αγνοούμενοι φοιτητές που είχαν συλληφθεί/απαχθεί από την αστυνομία και το στρατό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. 

Οι 43 φοιτητές δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις γονιών, συγγενών, καθηγητών και μεγάλου αριθμού αλληλέγγυων ώστε να βρεθούν ζωντανοί, καθώς και τις υποτιθέμενες αντίστοιχες ενέργειες των δημοτικών αρχών της Πολιτείας του Guerrero.

Η αστυνομική βία έχει υπερβεί κάθε όριο! Η οργή και η αγανάκτησή μας ξεσπάει μπροστά στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει τα κυρίαρχα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα ενάντια στον μεξικανικό λαό. Τα συνεχή εγκλήματα, τώρα προς τους φοιτητές (νορμαλίστας) της Αγιοτσινάπα, με σειρά επιθέσεων και δολοφονιών ενάντια σε πολλούς από εμάς, μπορούν να γίνουν κατανοητά μέσα στο πλαίσιο της όξυνσης του αυταρχισμού, ελέγχου, υποταγής που προσδιορίζεται από το τρίπτυχο: μαφιόζικο κράτος – κεφάλαιο – ναρκοβιομηχανία. Οι πρόσφατες θηριωδίες της κρατικής καταστολής δείχνουν ξεκάθαρα ότι μέσα στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της καπιταλιστικής αγοράς δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εκτός από την υποταγμένη εργατική δύναμη!

Γνωρίζουμε πως οι επιθέσεις ενάντια στον μεξικανικό λαό, την Λατινική Αμερική και τον υπόλοιπο τον κόσμο, ανταποκρίνονται στην επιτακτική ανάγκη του κεφαλαίου να αναδιαρθρωθεί και να βρει λύσεις στην κρίση αναπαραγωγής του. Η εμπορευματοποίηση των ζωτικών μας χώρων, η σύνδεση της βιομηχανίας-αγοράς των ναρκωτικών με τις πολυεθνικές, η εξαφάνιση ολόκληρων χωριών από αναπτυξιακά έργα τεράστιας εμβέλειας, η στρατιωτικοποίηση, οι κρατικές μεταρρυθμίσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, της εκπαίδευσης κλπ. είναι μέρος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας. 

Άλλωστε και στη χώρα μας είναι ακριβώς αυτές οι αναδιαρθρώσεις που επιχειρούν κράτος και κεφάλαιο, να πλήξουν κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Ζούμε τόσο την καταστολή όσο και και την υποβάθμιση της ζωής μας, από τις ίδιες δυνάμεις που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δολοφονούν φοιτητές, φυλακίζουν και βασανίζουν αγωνιστές. Είναι τα ίδια συμφέροντα που προσπαθούν να διατηρήσουν τα υπερκέρδη τους αδιαφορώντας για τις ανάγκες της κοινωνίας, τόσο στο Μεξικό, όσο και στην Ελλάδα. 

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να ενώσουμε τις φωνές μας, με τις φωνές των εξεγερμένων στο Μεξικό, με τις φωνές των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των εργατών και των ακτημόνων που αγωνίζονται για την ανατροπή της κοινωνικής αδικίας και της κρατικής βίας. Συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και για την οργάνωση διαφορετικών μορφών αναπαραγωγής της ζωής. Παλεύουμε να βάλουμε φρένο στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας και τη δολοφονική βία του κράτους. 

Ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστεί και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αγιοτσινάπα και τους εξεγερμένους της Chiapas αλλά και σε όλον τον κόσμο, πως κι αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο! 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/14, 11πμ 
26ης Οκτωβρίου 38 - 40





Αλληλέγγυες Συλλογικότητες Θεσσαλονίκης
προς τους αγωνιστές του Μεξικού


Αρχική ανάρτηση: http://biom-metal.blogspot.gr/2014/10/2910_26.html

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό

0 σχόλια
Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος καλεί στην:
 

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό

Τρίτη 14 Οκτώβρη, 18:30, στο άγαλμα Βενιζέλου
 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ 
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ
 
  • Να σταματήσει η σφαγή στο Κομπανί
  • Να ηττηθούν τα σχέδια του Ιμπεριαλισμού για την Μ.Ανατολή
  • Κάτω οι δολοφόνοι: ΝΑΤΟ, ISIS, Ερντογάν
 
Στην διαδήλωση καλούν συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις απ' την Ελλάδα, την Τουρκία και το Κουρδιστάν
 
 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 10/10 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

0 σχόλια
Στις 10/10/2014 δικάζεται στα δικαστήρια της Λάρισας, με την κατηγορία της φθοράς στα γραφεία των ναζιστών της χρυσής αυγής, ο σύντροφός μας Τσιλιμαντός Γρηγόρης. Η δίωξη αυτή αποτελεί τη συνέχεια των γεγονότων που συνέβησαν στις 6/4/2014 μετά την πορεία ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.
Μετά το πέρας της πορείας και κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν για ακόμη μία φορά το λεωφορείο, αυτή τη φορά με πρόσχημα επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στα Φάρσαλα. Κατ’ αρχάς, το θέαμα των διμοιριών να κυκλώνουν για άλλη μια φορά λεωφορείο της Α.Κ.Θ και να υποβάλουν σε εξευτελιστικές διαδικασίες ελέγχου τους επιβαίνοντες υποδεικνύει πολιτική στοχοποίηση καθώς και μία ελαφρά έλλειψη φαντασίας στις κατασταλτικές μεθόδους. Η συγκεκριμένη ενέργεια των κατασταλτικών μηχανισμών είχε ως καινούριο στοιχείο την άμεση εμπλοκή των ναζιστών φίλων τους και ομοϊδεατών τους, καθώς ζητήθηκε από τους άρρενες επιβαίνοντες να γίνει εντός της κλούβας της αστυνομίας η διαδικασία της αναγνώρισης από τους ναζιστές που επέβαιναν εκεί. Φυσικά οι σύντροφοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην Λάρισα για τη διαδικασία της αναγνώρισης στο τοπικό Α.Τ.. Αποτέλεσμα της «αναγνώρισης» από τους ναζιστές ήταν να κρατηθεί στο τμήμα ο σύντροφος Τσιλιμαντός Γρηγόρης.
Για την κατηγορία δεν έχουμε πολλά να πούμε μιας και η απλή φθορά σε ναζιστές και στη συνέχεια η φυγή δε συνάδει με το ήθος, το ύφος και την πολιτική συγκρότησή μας. Η μάχη με τον ναζισμό για μας δίνεται με πολιτικά και φυσικά μέσα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής λειτουργώντας παραδειγματικά για την κοινωνία. Πιθανότατα αυτή η στάση είναι και ο λόγος αυτής της στοχοποίησης αν δεν είναι απλώς η ικανοποίηση των ομοϊδεατών των κατασταλτικών δυνάμεων από κεκτημένη ταχύτητα.Για τον σύντροφο Τσιλιμαντό επίσης, δεν έχουμε να πούμε πολλά, γιατί η πολύχρονη στάση και δράση του συμπυκνώνεται στις παραπάνω συλλογικές μας αρχές.
Έχουμε όμως να πούμε πολλά για τη συνεργασία κατασταλτικών και άλλων κρατικών αρχών με τους ναζιστές. Μία συνεργασία που ξεκινάει από τη φυσική τους κοινή ιδεολογική βάση και επεκτείνεται στην συνεργασία σε κάθε είδους άναδρες επιθέσεις, μεταξύ αυτών και φόνους, για να καταλήξει στο ποινικό χάιδεμα των αρχών όταν κάποια φορά τέτοια υπόθεση πάρει το δρόμο των δικαστηρίων.
Δεν περιμένουμε πολλά από ένα κράτος που τα πιο βαθιά κομμάτια του έχουν συνταχθεί με το ναζισμό στη «σοβαρή» ή «ασόβαρη» μορφή του. Περιμένουμε όμως από την κοινωνία να αντισταθεί και να κατατροπώσει σε υπέρτατο βαθμό σε καθημερινή δράση τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους, ένστολους ή μη πριν να είναι αργά. Περιμένουμε από την κοινωνία που αγωνίζεται να σταθεί αλληλέγγυα σε όσους διώκονται από τους «αντισυστημικούς» ναζιστές σε συνεργασία με το ολοκληρωτικό κράτος σε κάθε ευκαιρία.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ

ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/10/14 ΣΤΙΣ 9.00
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 06:30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (τηλ. για κράτηση θέσεων: 6970239967)


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
& ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές της κινητοποίησης εναντίον της επίσκεψης Φούχτελ

0 σχόλια
Την Πέμπτη 02/10 δικάζονται εκ νέου ο δάσκαλος και στέλεχος του ΝΑΡ Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος. Παρά την πρωτόδικη αθώωσή τους στις 28/11/2012, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και έτσι οι τρεις αγωνιστές καλούνται και πάλι να απολογηθούν για την συμμετοχή τους στην εργατική κινητοποίηση ενάντια στην φιέστα υποδοχής από τους δημάρχους της πόλης του εντεταλμένου της “ελληνογερμανικής συνέλευσης” Φούχτελ. Στο πρόσωπό τους το κράτος δικάζει το δικαίωμα στον αγώνα, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει κάθε μορφή πάλης, μέχρι και της απλής διαμαρτυρίας. Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους τρεις συντρόφους και συναγωνιστές και καλεί σύσσωμη την εργατική τάξη να συστρατευθεί για την στήριξή τους και όλων που διώκονται για τους αγώνες τους.
Να αθωωθούν οι Θ. Αγαπητός, Σ. Αρβανίτης και Θ. Κυρατζόπουλος
Όλοι την Πέμπτη 02/10 στις 11 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης
του ΕΕΚ