Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αντιφασιστική πορεία στην Πυλαία - Πέμπτη 04/12, 16:00, στο Δημαρχείο

0 σχόλια

Όλοι στην αντιφασιστική πορεία
την Πέμπτη 04/12
Ενάντια σε κάθε ομοφοβική/τρανσφοβική επίθεση

15:00 Καμάρα – Μηχανοκίνητη πορεία προς την Πυλαία
16:00 Δημαρχείο Πυλαίας – Πορεία


Διαβάστε την καταγγελία του ΕΕΚ εδώ:

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Γενική Απεργία 27 Νοέμβρη

0 σχόλια

Όλοι στην Γενική Απεργία στις 27 Νοεμβρίου
Ανεξάρτητη Ταξική Πορεία
Καμάρα 10:00





Τα εργατικά και λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση που απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη και όχι απλά εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα. Δύο εκατομμύρια άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ποτέ, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες χρεοκοπούν κάτω από το βάρος της ακρίβειας των χρεών και της φορολόγησης, εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν ανασφάλιστοι και αποκλεισμένοι από την δημόσια υγεία και πρόνοια. Ότι είχε απομείνει από τα καλά της αστικής δημοκρατίας θάβονται από τα ρόπαλα των σωμάτων ασφαλείας και τους σουγιάδες των φασιστών. Την στιγμή που τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστήμια και σχολεία και χτυπάνε φοιτητές και μαθητές πνίγοντας κάθε φωνή αντίστασης, η «τράπεζα θεμάτων» της ΓΣΕΕ είναι η διαχείριση της απελπισίας, η διεκδίκηση μεριδίων στο εμπόριο των ανέργων μέσα από άθλια προγράμματα επιμόρφωσης. Έτσι κι αλλιώς ο μισθός που ορίζει η σύμβαση της ΓΣΕΕ μόλις ξεπερνά τον μισθό των προγραμμάτων Voucher.

Έχει γίνει πια παράδοση, η κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού από την εκάστοτε κυβέρνηση να συνοδεύεται από μια ετήσια ντουφεκιά στον αέρα από την ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ κήρυξε απεργία για της 27 Νοέμβρη διαμαρτυρόμενη για την φορολόγηση και την ταξική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των αδυνάτων. Μερικούς μήνες πριν, πανηγύριζε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και την συμφωνία της με τους βιομήχανους, για την από κοινού στήριξη των μνημονιακών νόμων και της δανειακής σύμβασης για χάρη της ‘ανάπτυξης’. Συμφώνησε μισθούς στα 586 Ευρώ μικτά, ποσό που αντιστοιχεί σε 25 Ευρώ κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά κυρίως κατάφερε με την συμφωνία της να γίνει ο βασικός εγγυητής του παραμυθιού του Σαμαρά για έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ο καλλίτερος σύμμαχος του Σαμαρά, ο χειρότερος κομπάρσος της ταξικής πάλης, αναζητά τον ρόλο της στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κατάρρευση, όχι πλάι στον αγωνιζόμενο λαό αλλά στα παλιά της αφεντικά. 

Η ανθρωπιστική κρίση που μαίνεται σε ολόκληρη την χώρα, για την ΓΣΕΕ όπως και για την μη επαναστατική και μη κομμουνιστική Αριστερά είναι ένα ‘αναγκαίο κακό’, μια ‘προσωρινή ατυχία’, ένας ‘λαθεμένος χειρισμός’ ή ακόμη μια ‘αναγκαστική τιμωρία για ένα σπάταλο λαό’. Ο ένοχος λαός πρέπει να δώσει λύση στον γόρδιο δεσμό του χρέους και της κατάρρευσης της παραγωγής. Για να σωθούν τα εργοστάσια θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν με νέα δάνεια. Τα δάνεια οδηγούν στην υπερχρέωση και σε νέα λουκέτα. Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας το συνολικό χρέος της χώρας αγγίζει το 175% της συνολικής αξίας της παραγωγής. Οι υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση ή διαγραφή μέρους του χρέους είναι απλώς η απόδειξη της πολιτικής χρεοκοπίας σαν συνέπεια της οικονομικής χρεοκοπίας. Είναι η απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι οργανώσεις του, δεξιές και αριστερές που υπόσχονται λύσεις εντός του καπιταλισμού είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Ήδη ετοιμάζονται να βάλουν τις υπογραφές τους στο νέο πακέτο μέτρων, στο νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, στην απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στις νέες μειώσεις των συντάξεων, στην νέα απορρύθμιση – διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Η ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα είναι ξανά το ενέχυρο των δανείων του ΔΝΤ και της τρόικα.

Η εργατική τάξη πρέπει σε μια κατάσταση που αλλάζει ραγδαία να βρει τον προσανατολισμό της, να κατακτήσει την πολιτική και ιδεολογική ανεξαρτησία της από το κράτος, την κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς συνοδοιπόρους τους. Στις απεργιακές ντουφεκιές της ΓΣΕΕ να αντιπαρατάξει την γενική πολιτική απεργία διαρκείας, Να αναπτύξει μια επαναστατική ηγεσία, να δημιουργήσει μια επαναστατική ενότητα στην δράση, εργαζόμενων, ανέργων, φοιτητών, μαθητών απέναντι στον κοινό εχθρό. Η διάλυση του δημόσιου τομέα, η κατάρρευση της παραγωγής στον ιδιωτικό τομέα, η διάλυση της υγείας και της παιδείας, η κοινωνική αποσύνθεση είναι η βάση για την κατανόηση και την ενοποίηση όλων των στρωμάτων σε μια επαναστατική προοπτική. Για τη δημιουργία ανεξάρτητων κέντρων αγώνα που θα ενώνουν άνεργους, εργαζόμενους, μόνιμους και επισφαλείς εργαζόμενους, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στα αφεντικά το κράτος και την γραφειοκρατία. Για μια ενοποίηση στην βάση ενός προγράμματος άμεσων διεκδικήσεων με σκοπό την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από την φτώχεια και την ανεργία, ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα μεταβατικών διεκδικήσεων για τον κομμουνισμό, για την εξουσία των ίδιων των παραγωγών.

19/11/14
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επίθεση ναζιστών εναντίον διεμφυλικής

0 σχόλια
   Τα ξημερώματα της Κυριακής 16/11 δύο φασίστες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν άγρια μια τρανς γυναίκα και έναν περαστικό που έσπευσε να την υπερασπιστεί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όταν ο περαστικός κατήγγειλε το γεγονός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του είπαν ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μήνυση κατά αγνώστων και "να μην περιμένει και πολλά πράγματα", παρ' ότι τους έδωσε περιγραφή του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν και τμήμα του αριθμού της πινακίδας του.
   Το γεγονός αυτό, τέσσερις μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα μνήμης τρανς θυμάτων (20 Νοεμβρίου) και μία μόλις μέρα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το '73, έρχεται να προστεθεί στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων φασιστών και φασιστοειδών εναντίων τρανς και γκέι ατόμων στην Θεσσαλονίκη. Οι φασίστες στοχεύουν σε οτιδήποτε "διαφορετικό" (μετανάστες, lgbtqi, εξαρτημένους, κτλ) όχι μόνο επειδή τους χαλάνε το τερατώδες übermensch πρότυπο που προτάσσουν, αλλά κυρίως επειδή στο πρόσωπο του κάθε αποκλεισμένου αναγνωρίζουν ολόκληρη της εργατική τάξη και όλους τους καταπιεσμένους - την δύναμη αυτή που μπορεί να ανατρέψει τους αστούς αφεντάδες τους και να τους τσακίσει. Για αυτό και η αστυνομία έσπευσε για άλλη μια φορά να τους καλύψει, γιατί αναγνωρίζει τους συνεργάτες της, τα μέλη της και τον κοινό σκοπό τους: την διαιώνιση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της καταστολής.
   Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από την αστυνομία ούτε από τα αστικά δικαστήρια και τις αστικές κυβερνήσεις ότι θα δικαιώσουν ή πολύ περισσότερο θα προστατέψουν τα θύματα των ναζιστών. Μόνο η αυτοοργανωμένη εργατική τάξη μπορεί να περιφρουρήσει τους αγώνες και τις γειτονιές της. Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν παντού ομάδες εργατικής αυτοάμυνας μέσα από συνελεύσεις γειτονιών και εργατικών χώρων, για να μπορούν όλοι οι "περιθωριακοί", τρανς, γκέι, λεσβίες, μετανάστες, κτλ, να ζουν ελεύθερα και χωρίς φόβο για την σωματική ή και ψυχική τους ακεραιότητα και οι φασίστες να μην τολμάνε να βγουν από τις τρύπες τους.
   Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καταγγέλει αυτήν και κάθε επίθεση προς lgbtqi άτομα και καλεί όλη την εργατική τάξη, τις αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες, να οργανωθούν σε Ενιαίο Μέτωπο ενάντια σε αυτούς που οραματίζονται για μας την ομοιομορφία του νεκροταφείου.

  • Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων.
  • Οργάνωση εργατικών πολιτοφυλακών σε γειτονιές και χώρους δουλειάς.
  • Τσακίστε τους φασίστες και το αστικό κράτος που τους στηρίζει.


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

0 σχόλια

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11, 17:00, ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ




Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΞΗ!

Παραμονή της 41ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών-εντολοδόχος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο διαβόητος Φορτσάκης, διατάζει το λοκ άουτ της Νομικής Σχολής και της ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ. Η γελοία κυβέρνηση που απαρτίζεται από τα ερείπια των ερειπίων του πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης φοβάται μια εξέγερση της νεολαίας με επίκεντρο τα πανεπιστήμια, φοβάται πως η νεολαία μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης ενός λαού που ματώνει μετά από πέντε χρόνια μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού.

Αν η καταστολή της κατάληψης της Νομικής από τη Χούντα το '73 οδήγησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι Φορτσάκηδες και το κράτος σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπηρετούν προσπαθούν να καταστείλουν προληπτικά τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς. Η ταξική πάλη όμως δεν υπακούει στα διατάγματα και τις αποφάσεις χωροφυλάκων.

Δεν είναι τυχαίο ότι βάζουν λουκέτο και ΜΑΤ μπροστά στη Νομική και την ΑΣΟΕΕ, δύο από τρία εμβληματικά Κέντρα Αγώνα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, της “πρώτης πολιτικής έκρηξης της τρέχουσας παγκόσμιας κρίσης”. Δεν τολμάνε όμως να αγγίξουν το Πολυτεχνείο, όσο δεν τολμάνε να βγάλουν τανκς στους δρόμους της Αθήνας.

Η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή θα τσακιστεί στους δρόμους!

41 Νοέμβρηδες μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του '73 τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ιστορικά αδικαίωτα, ενώ το καθεστώς της Μεταπολίτευσης που υφάρπαξε τη νίκη της ανατροπής της χούντας από τα χέρια των μαζών της νεολαίας και της εργατικής τάξης έχει μετατραπεί σε συντρίμια. Η προσπάθεια τους να βαλσαμώσουν όμως την εξέγερση του Πολυτεχνείου και σαν άκακο εικόνισμα να μετατραπεί σε μια εθνική εορτή που τιμάται σε σχολικές επετείους αναγνωρίζεται πως απέτυχε παταγωδώς όταν κλείνουν τα πανεπιστήμια “εν όψει των εκδηλώσεων εορτασμού της 17ης Νοέμβρη” (ανακοίνωση για το λοκ άουτ στην ΑΣΟΕΕ).

Γιατί φοβούνται τις γιορτές;

Γιατί η ντόπια αστική τάξη απέτυχε να βρει μια διέξοδο από τη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και με το Μνημόνια Νο2. Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί στο 175% του ΑΕΠ, αστρονομικά μεγαλύτερο από εκείνο το οποίο οδήγησε στην επιβολή των μνημονίων. Διπλά στο δυσβαστάχτο δημόσιο χρέος έχει “κολλήσει” ένα τεράστιο ιδιωτικό χρέος που αγγίζει το 100% του ΑΕΠ. Και η ανεργία γιγαντώνεται παρά την αύξηση της ελαστικής απασχόλησης.
Γιατί η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού εισέρχεται σε μια νέα φάση, την οποία πυροδοτεί η παρατεταμένη παγκόσμια ύφεση που επιστρέφει στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί ένα νέο κύμα αγώνων ξυπνάει στην Ευρώπη με την πολιορκία του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την απεργία των σιδηροδρομικών στη Γερμανία, τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Ο μόνος πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μετατρέπεται σε ζώνη θυέλλης με την ανάδυση στο προσκήνιο της πιο παλιάς και έμπειρης εργατικής τάξης του πλανήτη.

Η επικαιρότητα του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς ένα κλισέ της αριστεράς. Το Πολυτεχνείο του '73 ήταν γέννημα μιας κρίσης (κατάρρευση συμφωνιών Μπρέτον Γουντς, πετρελαϊκή κρίση) που έφερε ένα παγκόσμιο επαναστατικό κύμα που σημαδεύτηκε από το Γαλλικό Μάη του '68, την ανατροπή των δικτατορίων σε Πορτογαλία και Ισπανία, το θερμό ιταλικό φθινόπωρο, το κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και την εξέγερση του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ. Σήμερα η χειρότερη κρίση στην ιστορία του καπιταλισμού διαμορφώνει ένας διεθνές επαναστατικό κύμα που σάρωσε καθεστώτα δεκαετιών όπως αυτό του Μουμπάρακ και του Μπεν Αλί σε Αίγυπτο και Τυνησία και αντιστέκεται με το όπλο στο χέρι στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Ανατολική Ουκρανία και τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Αυτό το κύμα της επιδείνωσης της παγκόσμιας κρίσης και της ταξικής πόλωσης δεν θα σαρώσει μόνο την ετοιμόρροπη γελοία κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά θα δημιουργήσει μια νέα φάση στην καθεστωτική κρίση σε αυτή τη χώρα. Η ημι-απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι κομμάτι της προετοιμασίας της άρχουσας τάξης μπροστά σε αυτήν την καθεστωτική κρίση. Οι πιέσεις για εθνική συνεννόηση μπροστά στα λεγόμενα εθνικά θέματα την ΑΟΖ, την Κύπρο και το πολεμικό κλίμα με την Τουρκία είναι προσπάθειες για να υποτάξουν την εργατική τάξη, τις εκμεταλλευόμενες και καταπιεσμένες μάζες στη σημαία της εθνικής αστικής τάξης, σε μια Βάρκιζα χωρίς να προηγηθεί αντάρτικο, στον ερχόμο ενός εθνάρχη Καραμανλή χωρίς Πολυτεχνείο.

Δεν υποκύπτουμε σε κανένα κάλεσμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Η πολεμική κραυγή μας συνεχίζει να είναι το συνθήμα του Δεκέμβρη του '08: “Βάρκιζα τέλος!”.

Η σημαία του προλεταριακού διεθνισμού είναι η μόνη σημαία πολιτικής ανεξαρτησίας του επαναστατικού κινήματος της εργατικής τάξης. Κάθε γέφυρα συμφιλίωσης με τον αντίπαλο πρέπει να γκρεμίστει γιατί οδηγεί μόνο στην υποταγή στο χρεοκοπημένο σύστημα του κεφαλαίου.

Η κινητοποίηση του προλεταριάτου και όλων των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων μαζών, η αυτοοργάνωση τους και η πάλη αυτή η οργάνωση να μετατραπεί στο φορέα της εξουσίας της εργατικής τάξης, τσακίζοντας το καπιταλιστικό κράτος και ανατρέποντας τον καπιταλισμό είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή της διαρκούς κόλασης στην οποία μας έχει καταδικάσει η καπιταλιστική χρεοκοπία.

Η σημαία της επανιδρυμένης Τετάρτης Διεθνούς, του Παγκόσμιου Κόμματος της Σοσιαλιστικής Επανάστασης, πρέπει να γίνει η σημαία που θα ενώσει την πάλη εκατομμυρίων σε ολόκληρο τον πλανητή για την εκπλήρωση των επαναστατικών πόθων όχι μόνο του Νοέμβρη του '73, αλλά όλων των επαναστατικών εμπειρίων της πάλης των καταπιεσμένων για κοινωνική απελευθέρωση και πρωτίστως του Κόκκινου Οκτώβρη του 1917.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κάθοδος της Χρυσής Αυγής στους Εκπαιδευτικούς της Δυτικής Θεσσαλονίκης - Σύλληψη έξι αντιφασιστών

0 σχόλια
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!

Όλοι την Πέμπτη 06/11 στις 11:30
στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης



   Σε έξι συλλήψεις αντιφασιστών συντρόφων κατέληξαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 11ο Σχολείο Ευόσμου σήμερα Τετάρτη, 05/11. Σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά κατέβηκε στην δυτική Θεσσαλονίκη η παράταξη της Χρυσής Αυγής "Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών" και από νωρίς το πρωί ανέβηκε η ένταση όταν οι δύο ναζί υποψήφιοι μαζί με ομάδα μπράβων έστησαν τραπεζάκι και μοίραζαν φασιστικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας υποψήφιος είναι ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, ο οποίος επέτρεψε σε προπονητή-υποψήφιο της ΧΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης να διδάσκει Παγκράτιο τα απογεύματα στο σχολείο, με σκοπό ασφαλώς την "διαπαιδαγώγηση" των παιδιών στην εθνικιστική προπαγάνδα.
   Το τραπεζάκι βέβαια δεν παρέμεινε για πολύ στην θέση του, αφού νωρίς το μεσημέρι ομάδα αντιφασιστών του α/α χώρου παρενέβη δυναμικά και τους διέλυσε. Ακολούθησε επίθεση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία κατέληξε στην σύλληψη 6 συντρόφων και την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Ευόσμου. Στην συνέχεια η αστυνομία μετέβη στο σχολείο, όπου οι χρυσαυγίτες υποψήφιοι υποδείκνυαν αριστερούς υποψηφίους ως δήθεν επιτιθέμενους για να τους συλλάβουν. Αποτέλεσμα να προσαχθεί στο Α.Τ. Ευόσμου και συνδικαλιστής μέλος του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος όμως στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Οι έξι συλληφθέντες αφού "αναγνωρίστηκαν" δήθεν από τους χρυσαυγίτες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ όπου και κρατούνται, αναμένοντας να περάσουν από το αυτόφωρο την Πέμπτη το πρωί.
   Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που δέχτηκαν την υποψηφιότητα του "Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών" όπως και την ΕΛ.ΑΣ. που για άλλη μια φορά έδρασε σε άγαστη συνεργασία με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Έγινε εκ νέου φανερό πως το κράτος όχι μόνο δεν ενοχλείται αλλά και επιθυμεί και υποστηρίζει την κάλπικη "αντισυστημικότητα" των ναζί δολοφόνων, γιατί κάθε στιγμή τρέμει έναν νέο Δεκέμβρη που δεν θα μπορεί να ελέγξει μόνο με τις δικές του δυνάμεις.
   Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την "αμεροληψία" της αστικής δικαιοσύνης, ούτε περιμένουμε από αυτήν ή -πολύ περισσότερο- το αστικό κράτος να μας απαλλάξει από τους ναζί δολοφόνους. Είναι άμεση αναγκαιότητα του εργατικού κινήματος να στήσει εργατικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας σε κάθε γειτονιά, ώστε κανένας φασίστας να μην τολμά να ξεμυτίσει από την τρύπα του, για να προφυλάσσουμε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα από τις επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους, για την επανάσταση και τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό.

  • Καμία δίωξη - άμεση απελευθέρωση των 6 συλληφθέντων αντιφασιστών συντρόφων
  • Τσακίστε τους ναζί στα σχολεία και τις γειτονιές
  • Εργατικές πολιτοφυλακές τώρα!


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης