Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο πολιτικός πρόσφυγας Μπαρίς Μπαλ είναι ελεύθερος!

0 σχόλια
   Την Τρίτη 27/01 στις 11:00 πέρασε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο επί εικοσαετίας πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία Μπαρίς Μπαλ, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή 23/01 λόγω εντάλματος της Ιντερπόλ που εκδόθηκε εναντίον του για την επίσης προ εικοσαετίας άδικη καταδίκη του για συμμετοχή σε "παράνομη πολιτική οργάνωση", για την οποία ακριβώς είχε λάβει πολιτικό άσυλο έναν χρόνο μόλις μετά την διαφυγή του στην Ελλάδα.
   (Διαβάστε την καταγγελία του ΕΕΚ εδώ).
   Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μιας διμοιρίας ΥΜΕΤ (οι γνωστοί "μπλε") στον τέταρτο όροφο των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάλεσαν τους συγκεντρωμένους φίλους και αλληλέγγυους να αποχωρήσουν προς το ισόγειο. Μετά από διαμαρτυρίες περιορίστηκαν στον αποκλεισμό του διαδρόμου όπου βρισκόταν το δικαστικό συμβούλιο. Επίσης, μεγάλη αγανάκτηση προκλήθηκε στους συγκεντρωμένους όταν ο Μπαρίς Μπαλ προσήχθη δεμένος με χειροπέδες!
   Παρ' όλα αυτά, μετά από μια σύντομη επισκόπηση του φακέλου του το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Μπαρίς Μπαλ, προσωρινά με περιοριστικούς όρους μέχρι να ξαναπαρουσιαστεί σε άλλο δικαστικό συμβούλιο σε σαράντα μέρες για την εκδίκαση του εντάλματος. Θα είμαστε πάλι εκεί...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου