Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση: "Αργεντινή και Ελλάδα, η κρίση και τα καθήκοντα της αριστεράς"

0 σχόλια
"Αργεντινή και Ελλάδα, η κρίση και τα καθήκοντα της αριστεράς"

Ομιλητές:
   Νέστορ Πιτρόλα, βουλευτής του Μετώπου της Αριστεράς και των Εργαζομένων, μέλος της ΚΕ του Εργατικού Κόμματος της Αργεντινής
   Σάββας Μιχαήλ, γ.γ. ΕΕΚ 

Δευτέρα 15/06, 18:30
Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, κτήριο Λεωφόρου Στρατού.


   Σειρά εκδηλώσεων με θέμα "Αργεντινή και Ελλάδα, η κρίση και τα καθήκοντα της αριστεράς" διοργανώνει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ - Τροτσκιστές). Την Δευτέρα η εκδήλωση θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού, την Τρίτη στις 7 στην ΕΡΑ Βόλου και την Πέμπτη 6:30 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας 20 στην Αθήνα.
   Κύριοι ομιλητές είναι ο Νέστορ Πιτρόλα, βουλευτής του Μετώπου της Αριστεράς και των Εργαζομένων και του Εργατικού Κόμματος της Αργεντινής, και ο Σάββας Μιχαήλ, γ.γ. του ΕΕΚ.
  

   Ο Νέστορ Πιτρόλα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος (Partido Obrero) της Αργεντινής, εργάτης τυπογραφείου και υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος εργαζομένων - πρώτα στο σωματείο του γιγαντιαίου τυπογραφείου Editorial Atlántida όπου εργαζόταν και αργότερα στην τυπογραφική ομοσπονδία. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Εργατικού Πόλου (Polo Obrero) και του Εθνικού Μπλοκ των Πικετέρος (Bloque Piquetero Nacional) στα τέλη της δεκαετίας του '90, οργανώσεις που θα πρωτοστατήσουν στην εξέγερση του Αργεντινάσο to 2001. To 2011 το Εργατικό Κόμμα, μαζί με άλλα δύο τροτσκιστικά -το Κόμμα Σοσιαλιστών Εργαζομένων (Partido de los Trabajadores Socialistas) και την Σοσιαλιστική Αριστερά (Izquierda Socialista)- θα δημιουργήσουν το Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργαζομένων (Frente de Izquierda y de los Trabajadores) και στις βουλευτικές εκλογές του 2013 θα εκλεγεί βουλευτής του Μπουένος Άιρες και θα ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας του μετώπου.



   Το κάλεσμα για τις εκδηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου στην ΕΡΤ3 (42:08-43:18):
https://www.youtube.com/watch?v=m4aPcwQvIcQ