Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

BIOME: EKTAKTH ANΑΚΟΙΝΩΣΗ

0 σχόλια

Έκτακτη ανακοίνωση

Τις τελευταίες ώρες έχουμε δει κινήσεις και έχουμε πληροφορίες που μας κάνουν να ανησυχούμε για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.


Προειδοποιούμε κάθε εμπλεκόμενο να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια που σκοπό θα έχει να βλάψει τον αγώνα.


Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και όλους τους αγωνιστές που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλάι των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, 
να είναι σε άμεση επιφυλακή 
για την υπεράσπιση του εγχειρήματος.


Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώνουμε άμεσα τα ηλεκτρονικά μας μέσα.
http://biom-metal.blogspot.gr/

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Καταστολή της πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – 76 συλλήψεις

0 σχόλια
   Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον της σημερινής πορείας κατά της εξόρυξης χρυσού στον Κάκκαβο Χαλκιδικής. Για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ, οι υπερασπιστές της συνέχειας του κράτους και του κεφαλαίου, βρέθηκαν στο πλευρό των αφεντικών χτυπώντας διαδηλωτές, ενώ λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις φρόντισαν να απαγάγουν ολόκληρο πούλμαν με διαδηλωτές με τη λήξη της κινητοποίησης.

   Τα προεκλογικά τερτίπια με την αναστολή της άδειας της "Ελληνικός Χρυσός" (Eldorado) από το ΥΠΑΠΕΝ και της ακολουθούμενες απειλές της για αποχώρηση και απολύσεις, δεν εμπόδισαν ούτε τους τόνους δακρυγόνων και τις επιθέσεις εναντίον της πορείας από τις δυνάμεις καταστολής, ούτε τους τραυματισμούς (με χειρότερο μιας διαδηλώτριας, η οποία νοσηλεύεται τώρα με κάταγμα στο γόνατο), ούτε τις 76 συλλήψεις (δύο εκ των οποίων ανήλικοι), ούτε τα μπλόκα από εργαζομένους/τραμπούκους της εταιρείας και τις επιθέσεις τους εναντίων αυτοκινήτων διαδηλωτών, τα οποία όπως καταγγέλθηκε υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο της κοινότητας Στρατωνίου και υπάλληλο της Eldorado.

   Η καπιταλιστική "ανάπτυξη" είναι ασύμβατη με το φυσικό περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Και οι δυο παραμένουν φτηνά εμπορεύματα και αντικείμενα εντατικής εκμετάλλευσης. Στο βαθμό που η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο, δεν πρέπει να αναμένει κανείς την έστω και στοιχειώδη τήρηση των θεσμοθετημένων περιβαλλοντολογικών όρων που αποτελούν πάντα ένα μαύρο σημείο συναλλαγής του κεφαλαίου με το αστικό κράτος. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, μα οι εταιρείες μένουν.


   Στεκόμαστε ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων: 
  • ακύρωση όλων των κατηγοριών και παύση όλων των δικαστικών διώξεων αγωνιστών ενάντια στα ορυχεία χρυσού 
  • δήμευση χωρίς αποζημίωση όλων των ορυχείων και εργοστασίων κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση με σεβασμό στο σώμα του ανθρώπου, τη φύση.
   Μόνο η εργατική τάξη, ελεύθερη από τα δεσμά της ανάγκης που επιβάλλονται από το Κεφάλαιο, που σήμερα έχουν το χαρακτήρα της μαζικής ανεργίας και εξαθλίωσης για όλους μέσω των μνημονίων, μπορεί να διασφαλίσει δουλειά και τους όρους εργασίας για όλους τους εργάτες, να διασφαλίσει μια νέα σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον ως αναπόσπαστο όρο της ύπαρξης της.


Κυριακή 23/08/2015
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης